- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Spectacolul „Dureri fantomă” a câștigat Marele Premiu la Festivalul Internațional de Teatru „Kolyada-Plays” din Rusia
Spectacolul "Dureri fantomă" de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș, producție a Teatrului de Artă București, a primit vineri, 30 iunie, Marele Premiu al Festivalului Internațional de Teatru "Kolyada-Plays" de la Ekaterinburg, Rusia.
Producția a fost desemnată, în unanimitate, de către juriul format din nouă jurați, ca fiind "Cel mai bun spectacol al festivalului". Spectacolul îi are în distribuție pe Rareș Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa, iar traducerea din limbă rusă este semnată de Marina Palii.
"Ca în fiecare an, nivelul artistic al producțiilor a fost foarte ridicat. Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol a fost acordat producției românești Dureri fantomă, pe textul lui Vasili Sigarev", a declarat vineri, pentru presă rusă, Nikolai Kolyada, dramaturg, regizor și director artistic al Kolyada Theater, organizatorul festivalului.
Spectacolul Dureri fantomă a concurat cu 37 de spectacole din 6 țări-Rusia, Ungaria, România, Kazahstan, Macedonia și Serbia-și 31 de orașe. A fost cel mai mare număr de spectacole aflate în competiție, din istoria festivalului, după cum declară organizatorii. Reprezentația s-a jucat cu sala plină și s-a încheiat în frenezia a peste cinci minute de aplauze din partea publicului.
"Dincolo de bucuria greu de descris în cuvinte, Marele Premiu-'Cel mai bun spectacol' la Festivalul Kolyada-Plays din Rusia este, pentru noi, o reală recunoaștere. O recunoaștere a muncii și talentului echipei artistice și tehnice, o recunoaștere a calității muncii noastre, ca teatru independent. Să nu uităm că este un premiu câștigat cu o piesă rusească, la ruși acasă, în patria dramaturgului Vasili Sigarev. Sperăm că victoria aceasta să fie încă un pas (unul important) în schimbarea, încetul cu încetul, în România, la nivelul tuturor forurilor, a prejudecăților legate de mișcarea teatrală independentă. Schimbare care să se concretizeze în recunoașterea și susținerea teatrului independent, începând de la legislație."-George Constantinescu, actor, fondator și director al Teatrului de Artă București.